Frama Drinovci posvetila pjesmu novom banjalučkom biskupu Mons.Željku Majiću koja ga je dirnula i rasplakala

Nedjelja, 17. ožujak 2024. u Drinovcima kraj Gruda bila je poseban dan za ovu hercegovačku župu. Naime, u 11,00 sati zahvalno misno slavlje predvodio je drinovački župljanin msgr. Željko Majić, koji je nedavno zaređen za biskupa u Banja Luci.

Misno slavlje je započelo ulaznom procesijom koju su predvodili ministranti, nakon njih su išli svećenici, biskup Majić i dva đakona. Župnik fra Josip uputio je pozdravnu riječ te je započelo misno slavlje. Misna čitanja čitali su framaši, a biskup je u svojoj propovijedi govorio o važnosti da budemo oni koji će ljude dovesti do Isusa, da u nama prepoznaju one koji ih mogu do Isusa dovesti.

Iza pričesti i župnih obavijesti framaši su izveli pjesmu “Neka te čuva dobri Bog” koja je skladana i napisana (tekst Petar Majić) u prigodi ređenja msgr. Željka Majića, te uručili biskupu dar. Pjesma “Neka te čuva dobri Bog” prvi put je izvedena javno.

Nakon pjesme riječ je uzeo don Krešo Pandžić koji je čestitao novom biskupu i u ime župljana zaželio mu puno mudrosti u upravljanju i njegovoj službi, iza don Krešinih riječi uslijedila je pjesma “Tebe Boga hvalimo” i misni blagoslov.

Iza blagoslova ispred crkve uslijedila je zajednička fotografija svih misara kao uspomenu na današnji dan i osobno fotografiranje sa biskupom.

Video pjesme „Neka te čuva dobri Bog“ pogledajte na linku ispod: