Profesor uz koš za smeće i zgužvani papir naučio svoje srednjoškolce važnu lekciju

Ovom srednjoškolckom profesoru bili su potrebni zgužvani papir i koš za smeće da svoje učenike nauči vrlo važnoj životnoj lekciji. Pogledajte na koji je način srednjoškolce zainteresirao te im prenio mudrost koju će pamtiti cijeli život.

lekcija-profesor-1.jpg

Nathan W. Pyle / Via buzzfeed.com Nathan W. Pyle s BuzzFeeda odlučio je sa svojim čitateljima podijeliti jednu zgodu iz srednjoškolskog razreda koja će mnoge naučiti važnoj životnoj lekciji. Radio se o profesoru koji je odlučio svoje srednjoškolce kroz jednostavnu vježbu naučiti o važnostima privilegija i društvene fleksibilnosti ili mobilnosti, prenosi Srednja.hr Profesor je prošao kroz klupe, podijelio svojim učenicima list papira i zamoli ih da ga zgužvaju u lopticu. Zatim je pomjerio koš za smeće ispred cijelog razreda.

lekcija-profesor-2.jpg

Nathan W. Pyle / Via buzzfeed.com – Igra je jednostavna – vi predstavljate cijelu populaciju u državi. Svi u državi imaju šansu postati imućni i popeti se na ljestvici u klasu iznad, izjavio je potom profesor.

lekcija-profesor-3.jpg

Nathan W. Pyle / Via buzzfeed.com – Da biste prešli u višu klasu, morate ubaciti papir u koš za smeće ispred dok sjedite u svojim klupama, objašnjavao je profesor pravila igre.

lekcija-profesor-4.jpg

Nathan W. Pyle / Via buzzfeed.com Učenici koji su sjedili u posljednjim redovima istog trena su se počeli buniti i tvrditi da igra nije fer. Ispred sebe su vidjeli mnoštvo učenika koji imaju znatno bolju šansu da ubace papir u koš.

lekcija-profesor-5.jpg

Nathan W. Pyle / Via buzzfeed.com Nakon što su svi bacili, kao što je i bilo za očekivati, učenici iz prvih redova su ostvarili bolji rezultat. Svega nekoliko njih iz prednjih redova nije uspjelo ubaciti papir u koš, dok je tek par onih iz posljednjih redova u tome uspjelo.

lekcija-profesor-6.jpg

Nathan W. Pyle / Via buzzfeed.com – Što ste bili bliže košu, to su vam izgledi bili bolji. Ovo je primjer privilegija. Jeste li primijetili kako su se na nepravdu žalili samo oni u zadnjem dijelu razreda?, upitao je profesor svoje učenike.

lekcija-profesor-7.jpg

Nathan W. Pyle / Via buzzfeed.com – Nasuprot, ljudi s prednjeg dijela sobe u manjoj mjeri su bili svjesni privilegije s kojom su rođeni. Svi je mogu vidjeti u tri metra između sebe i gola, istaknuo je.

lekcija-profesor-8.jpg

Nathan W. Pyle / Via buzzfeed.com – Vaš posao kao učenika koji se obrazuju je da budete svjesni svojih privilegija. I da koristite ovu privilegiju zvanu ‘obrazovanje’ kako biste postigli sjajne stvari, kao i zastupali one koji su iza vas, na kraju je poručio svim svojim srednjoškolcima koji su sudjelovali u ovoj zanimljivoj vježbi.